Nikola Jokić sa naslovnice: Ovaj grad me pomalo podseća na Sombor

"Moja braća i devojka su došli sa mnom i zajedno pokušavamo da se osećamo kao i kod kuće"

Nikola Jokić trenutno briljira na košarkaškim parketima NBA šampionata. Srpski reprezentativac zabeležio je rekord karijere na meču protiv Dalas Maveriksa, pa je tako zaslužio i naslovnicu uglednog košarkaškog magazina "Slam Online" sa upečatljivim naslovom: „No Joke“

FRANCUZI RAZOČARANI: NBA zvezda se oprostila od reprezentacije

Jokić je za 38 minuta na parketu postigao 27 poena, 15 skokova i 9 asistencija i falila mu je samo jedna asistencija do prvog tripl-dabl učinka otkako je profesionalno počeo da igra košarku.

Uprkos tome što je imao problema sa faulovima na prethodna dva susreta, srpski centar i nekadašnji član Mega Leksa u noći između ponedeljka i utorka pokazao je domaćoj publici u Pepsi Centru šta sve ume sa loptom kada mu se pruži prava šansa.

Upravo zbog takve impresivne partije, Jokić je zaslužio naslovnicu slavnog njujorškog magazina, ali i intervju o ekspresnom ulasku u najjaču košarkašku ligu na svetu.

Između ostalog, 21-godišnji centar pričao je i o tome koliko se život u Denveru razlikuje u odnosu na onaj u Srbiji.

UMALO TRIPL-DABL: Nikola Jokić odigrao partiju karijere! (VIDEO)

“Sve. Ljudi, hrana, atmosfera – sve. Ipak, moja braća i devojka su došli sa mnom i zajedno pokušavamo da se osećamo kao i kod kuće”, rekao je Jokić, pa dodao:

“U stvari, volim Denver kao grad – pomalo me podseća i na moj rodni grad (Sombor) u Srbiji jer volim prirodu, planine, reke i drveća.”

Kompletan intervju na engleskom možete pročitati OVDE.

 

autor: Borislav Đilas

izvor: NBA Serbia