SELIDBA (FOTO): Dalas dobija WNBA tim i igračicu sa naslovnih strana

Skajler Digins i njen tim Tulsa Šok bi mogli da zaigraju u gradu bivših NBA šampiona

Bil Kameron, većinski vlasnik Tulsa Šoka je juče izjavio da će se njegov tim verovatno ponovo preseliti, ovaj put u oblast oko Dalasa. Šokovi su se preselili u Tulsu 2010. godine nakon što su osvojili tri šampionska prstena pod vođstvom bivšeg NBA Ol-Stara Bila Lejmbira. Međutim, tim nije imao toliko uspeha u novom okruženju zabeleživši samo 40 pobeda za pet sezona, uključujući sezonu 2011. kada su ostvarili samo tri pobede.

„Ponosan sam na ekipu i celu organizaciju i znam da će ostati fokusirani da ovu sezonu učine uspešnom. Zahvalan sam na podršci koju smo dobili kako od gradonačelnika Tulse Tejlora i Bartleta, tako i od lokalnih navijača i sponzora tokom proteklih godina. Zahvaljujem se takođe i investitorima iz Tulse koji su se pojavili u prelomnim trenucima i omogućili mi da dovedem Šokove iz Detroita u Tulsu 2010. godine”, izjavio je Kameron i dodao:

„Ovo je veoma teška odluka, i znam da jako teško pada investitorima iz Tulse. Sa ekonomske tačke gledišta, bilo je neophodno preispitati sve opcije i staviti tim i celu organizaciju u poziciju kako bi se ostvarila finansijska dobit. Nakon temeljne revizije, verujem da oblast Dalas-Fort Vort pruža najviše potencijala za ostvarenje naših dugoročnih poslovnih ciljeva”.

Sada su na potezu čelnici WNBA koji će morati da pošalju odobrenje za premeštaj Upravnom odboru lige, a čiji pozitivni ishod Kameron očekuje u najskorijem roku. Ako do ovoga dođe, Dalas će dobiti trofejnu WNBA franšizu i jednu od najboljih igračica lige, Skajler Digins, koja ne samo da pleni svojim talentom već nikog ne ostavlja ravnodušnim svojim izgledom.

 

 

autor: Nikola Radenković