KRIZA? Klej postavio novi NBA rekord (FOTO;VIDEO)

Sjajni bek Voriorsa imao sjajno šutersko veče

Iako su mnogi kritičari ove sezone najviše napadali Tompsona i njegovu formu koja je bila evidentno u padu, iako je on i prošlu sezonu počeo šuterski slabo, bek Voriorsa im je jednom i za svagda zapušio usta sinoćnom partijom koja je bila za anale.

U JUINGOVOM STILU: Horford promašio polaganje za pobedu (VIDEO)

Za ekipu Voriorsa kao da je postalo normalno da obaraju rekorde. Posle prošlogodišnjeg postavljanja rekorda po broju pobeda u regularnom delu sezone i Karijevim neverovatnim partijama i obaranja skoro svih rekorda vezanih za trojke, Klej je sinoć uradio nešto što niko nije u istoriji NBA lige. 

Ne samo da je Klej oborio lični rekord postigavši 60 poena (šut iz igre 21/33, za tri poena 8/14, slobodna bacanja 10/11), već je sve to spakovao u samo 29 minuta i tri sekunde koliko je proveo na terenu.

 

 

Nijedan igrač ranije nije postigao 60 poena za manje od 30 minuta. Iako se videlo da je Klej u potpunosti namestio šuterske sprave za ovaj meč, on je ipak odmorio celu četvrtu četvrtinu i time morao da se zadovolji činjenicom da je postao 66. igrač u istoriji lige koji je na jednoj utakmici postigao 60 poena.

 

Adetokumbo gledaš li? Bret Braun kopira Milvoki, menja poziciju Bena Simonsa

Zanimljivo je da je sa ovim učinkom, Klej postao drugi igrač u poslednjih dvadeset sezona koji je postigao 60 poena za samo tri četvrtine. Ispred njega je samo neprikosnoveni Kobi sa 62 poena.

 

 

autor: Radenković Nikola

izvor: NBASerbia.rs