DŽON VOL DIREKTAN: Ne shvatate kako igram, jer nismo na televiziji

“Svi ti ostali timovi se često pojavljuju na TV-u, pa zbog toga dolaze i priznanja od medija i navijača"

Džon Vol se u poslednjih nekoliko nedelja ne ustručava da kaže kako je nedovoljno plaćen za produženje svog, 80 miliona vrednog, petogodišnjeg ugovora koji je potpisao još 2013. godine.

Kako stoji u novom kolektivnom ugovoru NBA lige, određeni igrači mogu dodatno da zarade 35% svog ugovora ukoliko ispune određene kriterijume, ali Vol trenutno nije kvalifikovan.

Da bi stvorili uslove za ovakav ugovor, igrači moraju da steknu Ol-Star status, postanu MVP ili uzmu titulu najboljeg odbrambenog košarkaša u šampionatu.

“Mislim da je to neverovatno jer sam imao svoju najbolju godinu. Pre dve godine, prosečno sam postizao 20/10, a bio sam i starter, ali nisam stigao da najboljeg tima u ligi”, rekao je plejmejker Vašington Vizardsa.

Vol prosečno postiže 24.0 poena, 9.5 asistencija i 2.3 ukradene lopte po utakmici.

“Nismo mnogo na televiziji, pa mnogi i ne mogu da nas vide kako igramo. Ukoliko nemate NBA League Pass i slične stvari, nećete videti stvari koje radim na terenu ili šta sve pokušavamo kako bismo došli do pobede”, istakao je 26-godišnji košarkaš iz Severne Karoline.

BULSI KAZNILI MIROTIĆA: S**nja se dešavaju, nisam takav igrač

“Svi ti ostali timovi se često pojavljuju na TV-u, pa zbog toga dolaze i priznanja od medija i navijača. Sve dok je takva situacija, ljudi će teško videti i shvatiti šta sve radim na terenu”, istakao je Vol.

 

autor: Borislav Đilas

izvor: NBA Serbia