BREAKING: Ajzeja Ostin potpisao za Crvenu zvezdu!

Samo nekoliko minuta posle ponoći, 23-godišnji Ostin zapalio je crveno-beli svet na društvenim mrežama

Ajzeja Ostin, košarkaš za kojeg su mnogi očekivali da će biti izabran u prvoj rundi NBA drafta u 2014. godini, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri i pojačao ekipu Crvene zvezde.

BOŽIĆNI SPECIJAL: Top 5 draft prospekata

Ostina je čekala svetla NBA karijera, ali mu je pre drafta gore pomenute godine dijagnostifikovan Marfanov sindrom, posledica poremećaja vezivnog tkiva koji dovode do promena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu. 

Samo nekoliko minuta posle ponoći, 23-godišnji Ostin zapalio je crveno-beli svet na društvenim mrežama kada je objavio video snimak na svojoj Facebook stranici kako potpisuje ugovor za "jedan od najvećih evropskih klubova, Crvenu zvezdu".

Mladi centar se zahvalio crveno-beloj košarkaškoj organizaciji na pruženoj prilici, što znači da su doktori, baš kao što smo i pisali o tome u decembru prošle godine, nekadašnjem igraču univerziteta Bejlor dozvolili da nastavi da igra košarku

On ima problema i sa vidom na levom oku. Počeo je da slepi još u srednjoj školi, a to je krio od javnosti sve do januara 2014. godine. Do tada su za ovo znali samo njegovi najbliži prijatelji i saigrači. 

Iako Marfanov sindrom usled napora može da izazove i pucanje srca, 216 centimetara visoki Ostin je 1. decembra na svom Instagram profilu saopštio da je sada sve u redu i da je spreman da "nastavi avanturu sa milionima ljudi širom sveta". 

(FOTO: Printscreen/Youtube)

 

 

autor: Borislav Đilas

izvor: NBA Serbia