Lebron poručio Korveru: Šutiraj svaki put kad dobiješ loptu!

Kavalirsi će sa Korverom definitivno izgledati mnogo opasnije u nastavku puta ka odbrani titule

Kajl Korver je veći deo svoje 14-godišnje karijere igrao ulogu spot-ap šutera koji ume da donese prevagu svom timu, pogotovo kada je u pitanju šut van linije za tri poena.

Nikola Jokić ispred Karmela i Ajversona, najbolji u istoriji Nagetsa

Ovaj 35-godišnji veteran stigao je u redove aktuelnog šampiona Klivlend Kavalirse 7. januara iz Atlanta Hoksa u zamenu za Majka Danlivija i zaštićenog pika 2019. godine.

Njegov novi saigrač, četvorostruki najkorisniji igrač lige Lebron Džejms, izgleda je potpuno svestan njegovih glavnih kvaliteta i od Korvera ne želi da vidi stidljivost. 

"Prva stvar koju sam mu rekao bila je: 'Ukoliko želiš da se uklopiš, šutiraj svki put kad dobiješ loptu'", rekao je Džejms u utorak, prenosi Dejv MekMenamin sa ESPN-a.

Možda Korver nije beležio "duboke" procente tokom prethodne dve sezone, ali njegova efikasnost u pogađanju šuteva ostaje na elitnom nivou. Na 32 utakmice sa Atlantom, veteran ima 40.9 procenata šuta za tri poena od ukupno 159 pokušaja. 

RETROVIZOR: Noć kad je Admiral zapalio svet sporta! (VIDEO)

Ofanzivno, uprkos odsustvu Džej Ar Smita koji je doživeo povredu palca i van terena će ostati najmanje u naredna dva meseca, Kavalirsi će sa Korverom definitivno izgledati mnogo opasnije u nastavku puta ka odbrani titule.

(FOTO: Printscreen/Youtube)

 

autor: Borislav Đilas

izvor: NBA Serbia