• 28. juli 2013. | 13:00:19

WNBA Ol-Star: Pobeda Zapada, rekord Parker

Održana smotra najboljih svetskih košarkašica u dvorani u Konektikatu

U Konektikatu je sinoć održana tradicionalna utakmica najvećih zvezda WNBA košarke, popularni Ol-star meč. Iako je ekipa Istoka u poslednju četvrtinu ušla sa 7 poena prednosti, Zapad je preokrenuo na krilima briljantne Kendis Parker, koja je zablistala u poslednjih 10 minuta.

Zvezda LA Sparksa  iz napada u napad je uzimala loptu u svoje ruke, probijala prvu liniju odbrane i poentirala pored neomoćnih rivalki. Pored toga, ona je u dva navrata u kupila "otpatke" (11 skokova) koje je vraćala u obruč.

Njena klupska koleginica, Kristi Toliver joj se pridružila te dodala 21 poen za konačnih 102-98.

"Nisam znala šta da očekujem s obzirom da je ovo moj prvi nastup na Ol-Staru. Ovo je poseban osećaj. Sjajno je biti tu s najvećim zvezdama lige i družiti se te igrati tokom tri dana",

rekla je najkorisnija igračica utakmice koja je spletom okolnosti tek 2013. debitovala na meču zvezda WNBA lige. Njena 23 poena su novi rekord Ol-Star utakmice, koji je do sada držala Svin Keš s 22.

U redovima Istoka najzapaženija košarkašica bile su Ajvori Lata i Epifeni Prins sa po 15 poena. Dodajmo kako ruki Finiks Sansa, Britni Griner nije natupila zbog povrede, kao i ruki Čikago Skaja, Elena Dele Don koja je zaradila najviše glasova navijača.

 

autor: J. O.

 

VIDEO

WNBA Ol-Star: Pobeda Zapada, rekord Parker